sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Miksi mopoautoja vihataan?

Kun ajaa liikenteessä mopoautolla, saa osakseen lähinnä harmia. Muut autoilijat mulkoilevat, tai jopa tööttäilevät, vaikka olisit ajanut täysin normaalisti. Kävelijät tuijottavat ja kaistan vaihdossa voi kestää useita minuutteja koska kukaan ei anna tilaa. Mitä mopoautot ovat ikinä tehneet ihmisille, että niitä niin paljon inhotaan?

Kokemattomat kuskit tekevät välillä virheitä, riippumatta siitä millaisella kulkuneuvolla he ajavat. Ihan samalla tavalla juuri kortin saanut autoilija voi vahingossa ajaa yksisuuntaista tietä väärään suuntaan, kuin mopoautoilijakin. Mopoautoilijat eivät myöskään tahallaan aja hitaasti, vaan nopeutta on rajoitettu koska kuskit ovat nuorempia. Luulisi, että tämä on yleistietoa, mutta jostain syystä useinkin autoilijat tööttäilevät tai ohittavat mopoauton läheltäliippaavasti ja katsovat kuskia vihaisesti, kun tekee jonkun pienen virheen, tai vain ajelee ihan normaalisti. Lähes kolmen vuoden ajan olen mopoautolla körötellyt, ja on ehtinyt hyvin huomata kuinka ilkeitä ihmiset voivat olla mopoautoilijoita kohtaan. Kerran minut on saarrettu kolme auton voimin joka suunnasta, niin etten päässyt mihinkään. Kerran mopoauton katolle laitettiin oluttölkki, ja kun lähdin valoista liikkeelle, se pamahti etulasiin. Ehkä voisi miettiä, että kuskina on todennäköisesti kuitenkin nuori, kokematon henkilö, joka ei tarkoituksella yritä kenenkään elämää vaikeuttaa.

Ihmiset voisivat opetella huolehtimaan omista asioistaan, ja olla ärsyyntymättä mopoautoista. Ne ovat kuitenkin ihan hyödyllisiä kulkuvälineitä, joilla pääsee paikasta toiseen, vaikkeivat auton veroisia olekaan. Nykyään tuntuu, että kaikki haukkuvat mopoautoja koska se on hauskaa ja olisihan ihan noloa myöntää, että ne ovat monesti hyödyksi. Ei niissä ole mitään sen ihmeellisempää kuin muissakaan ajoneuvoissa, niin miksi ne on otettu silmätikuiksi? Viihdeuutissivustoilla törmää kerta toisensa jälkeen otsikoihin mopoautokolarista tai jonkun mopoautoilijan saamista sakoista. Autokolareita on koko ajan ja joka päivä ihmiset saavat sakkoja, mutta eihän niistäkään uutisoida. Kuinka hämmästyttävää, että joku nuori joskus törttöilee liikenteessä. Eiköhän olisi jo aika muuttaa tämä härkänen takaisin kärpäseksi, ja alkaa puhua jostain hieman tärkeämmistä asioista. On sitä paljon suurempiakin ongelmia nyky-yhteiskunnassa kuin mopoautot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti