maanantai 25. maaliskuuta 2013

Koulugallup

Haastattelin kolmea tyttöä kolmesta eri lukiosta, ja koitin selvittää vähän millaista on missäkin ja mitä muualla mietitään toisista kouluista.
1. Miksi käyt juuri sitä lukiota missä nyt olet?
Taru Kalevan lukiosta: Koska halusin normaaliin kouluun, jossa voi olla rennosti ja jossa voin nauttia laadukkaasta musiikinopetuksesta muun ohella.Olin kuullut myös, että koulussamme on hyvä ruoka, tunnelma ja rennot opettajat.
Mona Sammon keskuslukiosta: Muut koulut eivät tuntuneet omilta, ja kun tulin Samkeen tutustumaan, niin se tuntui heti omalta paikalta.
Veera Tykistä: Se on niin lähellä kotiani, halusin ilmaisutaitoa ja halusin massaa pakoon.

2. Mikä on koulusi paras puoli?
Taru: Ehdottomasti rento tunnelma ja supermukavat opettajat. Myös eloisa musaelämä on kiva, kun saa tehdä paljon ja on hauskaa.
Mona: Rakennus itsessään on kyllä paras, kun se on avara ja viihtyisä. Pääsääntösesti kivoja ihmisiä ja hyvä kurssivalikoimakin.
Veera: Näyttämötyö on tosi kivaa, ja opettajat hyviä. Meidän koulussa on myös aika hyvä yhteishenki.

3. Mitä huonoja puolia koulussasi on?
Taru: En voinut lukea kaikkia aineita niin paljon kun olisin halunnut, koska lukujärjestykseen ei vain mitenkään mahtunut, kun meidän koulussa on vähän hölmö järjestelmä.
Mona: Yhteishenkeä ole melkein yhtään ja ihmiset ovat jakautuneet porukoihin. Ei voi mennä juttelemaan kenen kanssa vaan.
Veera: Hulluja ja friikkejä meidän koulusta löytää vähän liikaa. Kaikki haluaa sanoo aina oman mielipiteensä ihan kaikkeen, joka on usein ikävää.

4. Mitä pidät koulunne ruuasta?
Taru: Se on tosi hyvää ja monipuolista.
Mona: On oikeesti hyvää ja monipuolista ruokaa. Keittäjät soveltaa reseptejä parhaansa mukaan ja maustaa hyvin.
Veera: Ruoka on ihan okei. Voisi olla parempaakin, mutta kyllä sitä nälkäänsä syö.

5. Mitkä ovat lempiaineesi koulussa?
Taru: Musiikki, matematiikka ja ruotsi.
Mona: Psykologia ja enkku. Harmittaa, kun lempiopettajani lähti viime keväänä pois.
Veera: Biologia, matematiikka ja kuvaamataito. 

6. Onko koulussasi tarpeeksi yhteishenkeä lisäävää toimintaa?
Taru: On ihan tarpeeksi. Meillä on yhteisiä konsertteja ja muita musajuttuja, sekä musikaali. Myös wanhat suunniteltiin yhdessä ja joiltain kursseilta on yhteismatkoja.
Mona: Ei ole paljon yhtään sellaista toimintaa, eli ihan liian vähän mun mielestä. Ykkösellä oli vähän yhteistä toimintaa, mutta silloinkin liian vähän. Meillä ei ole mitään liikunta- tai teemapäiviä, eikä myöskään bileitä.
Veera: Todellakin on tarpeeksi. Meillä on välkkäreivejä, teemapäiviä, tapahtumia koulun jälkeen ja bileitäkin välillä.

7. Mihin kouluun vaihtaisit, jos olisi pakko vaihtaa?
Taru: Tykkiin, koska olen kuullut sieltä paljon hyvää, ja siellä on tuttuja sekä hyvät musakamppeet. Siellä on myös paljon tapahtumia ja muuta hauskaa.
Mona: Kalevaan, koska se on sellanen normaali koulu.
Veera: Kalevan lukioon, koska siellä minulla on muutamia kavereita ja musaa. Todennäköisimmin siellä on samantyylistä porukkaa kuin minäkin.

8. Onko koulussasi mielestäsi sopivasti ihmisiä?
Taru: Ihan sopivasti ihmisiä.
Mona: On kyllä juuri sopivasti. Kiva ettei tunne kaikkia, vaan aina on joku johon tutustua.
Veera: Liikaa ykkösluokkalaisia ja liian vähän abeja. Ei vaan, ihan sopivasti on porukkaa.

9. Millainen kuva sinulla on Samkesta/Tykistä/Kalevasta ja mitä niistä puhutaan sinun koulussasi?
Taru: Samkesta puhutaan, että siellä on ihan kivaa, mutta aikas huono yhteishenki. Tykistä minulla on vähän sellanen hippivaikutelma, mutta myös sellanen, että siellä saadaan paljon aikaan. Siellä on kaikkia hienoja hommia ja toimitaan aktiivisesti kaikessa.
Mona: Tykistä heitetään kaveriporukassani paljon läppää, ja tuntuu että siellä opiskeluun panostetaan kauheasti, eikä siellä pärjää, jos ei tee paljon koulun eteen. Kaikki osaa opiskella ja porukka vaikuttaa aika taiteelliselta. Kalevasta ei puhuta mitään erityistä. Siellä tuntuu olevan aika paljon "teinejä" ja aula haisee minusta perunakellarilta, mutta yleisesti ottaen siellä on kaikenlaista porukkaa aika tasaisesti.
Veera: Samkesta oletuksena on, että ulkonäöllä on iso merkitys ja kaikki pitää olla uusinta uutta. Kaiken maailman ripsienpidennykset, hiustenpidennykset ja geelikynnet pitäis löytyä. Kalevasta on sellainen normaali vaikutelma, ei mitään erikoista. Musalinjalla höystettynä kumminki ihan kiva. Minun käsitykseni mukaan sielläkin on selkeämmät kaveriporukat kuin meidän koulussa, vaikka on meilläkin tietysti klikkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti